Monday, September 24, 2012

Mr.Frog :3

Assalamualaikum pembuka bicara . Hope readers fine and sejahtera . Sekian lama saya menghilangkan diri tanpa bicara , today saya kembali dengan Luahan Rasa Dengan Kata :)
Sudi - sudilah membaca , kalau tak sudi saya tak memaksa . Saya sedar siapalah saya . *poyo* xD




Apa khabar para pembaca? Maaf sebab saya sering menghilangkan diri. Semenjak memasuki alam tingkatan 4 ni, busy je memanjang. Al-maklumlah, tahun depan merupakan tahun akhir di alam sekolah menengah ni. Takut, gementar semua ada. Tahun SPM katakan (Y)
Tapi itu bukan tujuan saya nak berceloteh kat sini. Tajuk saya hari ni ialah Encik Katak or in English Mr.Frog :3

Pada tanggal 22 September 2012 iaitu pada hari Sabtu yang lepas, pelajar aliran SC di SMKTK telah mengadakan suatu experiment yang dinamakan DISECTING FROG.
Experiment apakah itu? Experiment itu adalah operasi membedah katak. Muahahah XD
Interesting? Best? Awesome?

Jyeah.... Untuk saya, experiment tersebut memang best. Pada malam sebelum saya menjadi 'Doktor Bedah', saya ada tengok video pembedahan katak yang dijalankan oleh budak sekolah lain . Terus terang saya cakap, saya mabuk lepas tengok video tu . Tapi pada hari pembedahan yang sebenar , saya tak mabuk pown . Haha :D
In fact, group saya seronok gila buat pembedahan tu. Doktor Yasmin *bukan nama sebenar* pown dapat overcome her fear dengan katak . Shocking right? Walapun banyak jugak jeritan-jeritan dari classmates yang lain kedengaran, secara keseluruhannya EXPERIMENT TU BERJAYA DAN SANGAT AWESOME ! Huhu ^_^
Saya rasa karangan ni berakhir sampai di sini sahaja . Tengok pictures pembedahan katak tu je la . Tapi AMARAN kepada yang tidak tahan tengok organ - organ dalaman katak atau geli - geleman dengan katak , dinasihatkan JANGAN TENGOK! Takut ada yang sakit jantung plak nanti (Y)

 *dari kiri*
Dr.Qis, Dr.Amy, Dr.Yasmin, Dr.Sha
 *Pesakit untuk pembedahan kami*
 Dr.Qis bersama pesakit XD

 Operasi membedah bermula :D

 *layer kulit pertama*






 Organ katak :3






TAMAT !

Berakhir akhirnya entry saya kali ini . Hope readers sudi baca . Kalau geli saya memahami . Hehe .. Sekian sahaja celoteh saya :)
Assalamualaikum dan Selamat Malam .
Jaga mata, Jaga Hati dan Jaga Iman :')
p/s: Happy Birthday to 'adek' iaitu Raudatul :)

Wednesday, September 19, 2012

S.T.E.L.L.A :D

Assalamualaikum pembuka kata, khas buat para pembaca. Entry saya kali ni untuk orang yang istimewa. Orang itu Stella namanya .
Jemput baca Luahan Rasa Dengan Kata dari Si Gadis Hati untuk sahabat saya sempena Hari Lahir dia :)


Pada 18.9.2012 iaitu semalam merupakan hari jadi salah seorang kawan baik saya iaitu Stella. Oleh sebab saya tak boleh nak bagi hadiah kat Stella, blog entry ni pun jadi la erk? *Sha tau Stella baca*

Kita berkenalan di Sekolah Sri Bangsar. Bermula sekadar kawan biasa tiba-tiba boleh menjadi rapat dan kini menjadi kawan baik dunia dan akhirat, InsyaALLAH.
Walaupun kita jauh di mata, namun dekat di hati. Huhu ^^
Stella ialah antara kawan yang sangat Sha percaya. Stella selalu faham Sha.


Hurwm~ Sha tak nak melalut lebih-lebih. Sha tahu yang entry ni Sha buat on 19.9.2012 instead of 18.9.2012. Tapi semalam Sha penat sangat sampai tak larat nak online guna lappy. So, entry ni hanya dapat dipost pada hari ini .
Hope Stella sudi baca.

Anyway, sempena Hari Meningkat Tua buat Stella, Sha hanya mampu mendoakan agar Stella sentiasa dirahmati Allah di dunia dan di akhirat. Semoga panjang umur, murah rezeki, happy di samping orang yang tersayang, success dalam semua perkara yang Stella ceburi dan yang paling penting semoga Persabahatan antara kita kekal buat selamanya dengan harapan semoga kita dapat bersua muka satu hari nanti .

Sha rasa setakat itu je yang Sha nak celoteh kat sini. Tak dapat nak on lama-lama sebab banyak sangat kerja yang perlukan perhatian dari Sha dan juga buku-buku yang mahukan perhatian. Al-maklumlah, final dah nak dekat. Pelajaran paling penting katakan. That's all from me : Si Gadis Hati :)

Assalamualaikum dan Selamat Malam dari Si Gadis Hati,
Semoga Stella happy dengan hadiah ni,
Itu sahaja yang Sha mampu bagi.

Sekian, Jaga Mata, Jaga Hati dan Jaga Iman.


 You are an awesome friend <3
p/s : Tgk je la cake ni erk? huhu (Y)