Tuesday, October 16, 2012

Menjadi Diriku :)

Assalamualaikum pembuka bicara :D
Hey readers , apa khabar semuanya ? Semoga dalam keadaan ceria senantiasa . Saya datang cuma untuk berbicara . Sekadar Luahan Rasa Dengan Kata kononnya . Haha xD




Apa khabar readers ? Saya tak tahu nak cakap apa sebab saya cuma nak post lagu ni je . Suka dengar lagu ni . It's all about yourself .




Hidup kita ni tak seperti bintang di langit atau pelangi yang sentiasa indah .
Hidup kita ada kitaran . Kadang kita di atas , kadang kita di bawah .
Rambut sama hitam , hati lain - lain . Manusia mungkin kelihatan sama tapi pada hakikatnya , kita semua berbeza .



Sering wajahku menunjukkan aku sombong , garang dan yang paling ketara adalah sukar tersenyum :')
Aku hanya insan biasa . Aku tak sempurna . Ketahuilah bahawa aku sudah terbiasa sebegitu rupa . Biarkan orang berkata , kerana aku tetap aku !
Hanya mereka yang mengenali aku akan mengetahui diriku yang sebenar .


Biar apa pun yang terjadi , ingatlah wahai kawan - kawanku dan pembaca yang menatap isi hatiku ini :-
Kita perlu sentiasa menjadi diri sendiri !
Terima segala kekurangan dan kelebihan yang ada pada diri kita .
Ketahuilah bawah setiap orang itu ada kekurangannya dan kelebihannya . Dan kekurangan serta kelebihan yang ada pada diri kita itulah yang membuatkan diri kita itu unik :D

Kepada kawan - kawan mahupun sesiapa sahaja yang mengenali diri ini ,
Terimalah aku seperti apa adanya . Aku hanya insan biasa dan aku pun tak sempurna .
Tuhan menjadikan setiap orang itu berbeza - beza agar kita mampu saling melengkapi di dunia yang fana ini .
Terima kasih kepada orang - orang yang sentiasa menerima aku apa adanya dan sentiasa sabar dengan kerenah aku . Walaupun aku tahu , kadang - kadang kerenah aku ni tak kena dengan umur aku yang dah mencecah 16 tahun ni .


Dan seperkara lagi , kita kenalah bangga dengan apa jua perkara yang kita ada . Tidak kiralah apa orang berkata , kita kena bangga ! Bangga !
Setiap waktu ku nikmati , anugerah hidup yang ku miliki .
Setiap saat , setiap minit , setiap jam mahupun setiap hari yang berlalu dalam hidup kita ni , kita harus ingat bahawa semua itu adalah nikmat yang dikurniakan . Hargailah semua anugerah itu . Jangan persiakan kerana kelak engkau jua yang akan menyesal ..


Hati kita ibarat awan yang terkumpul di langit . Kadang cerah , kadang gelap . Kadang ringan dan kadang pula berat . Tapi bila hati menjadi berat , ia akan menjadi hitam . Dan setelah hujan datang (menangis) atau dalam erti kata lain meluahkan apa yang terbuku , pasti hati kita akan menjadi putih suci ibarat awan yang baru terkumpul di langit biru :)
Jadi , jangan takut untuk menangis jika ia mampu meredakan hati kita !

Sekian sahaja luahan kata dari saya . Saya tinggalkan rakan - rakan dan para pembaca yang lain dengan lagu Menjadi Diriku dari kumpulan EdCoustic . Harap semua terhibur dan selamilah maksud di sebalik lagu itu :')
Assalamualaikum dan Selamat Malam !


Thursday, October 11, 2012

Sekolah Sri Bangsar ♥

Assalamualaikum pembuka bicara . Hope readers fine and sejahtera . Entry kali ni membawa sebuah cerita . Sekadar Luahan Rasa Dengan Kata dari Si Gadis Hati 
Kalau sudi , silalah baca . Kalau tak sudi , tiada paksaan dari saya :D


Readers saya apa khabar ? Sihat tak . Haha . Lama tak menulis . Saya rindu one of my bestie which is Stella . That's why tiba-tiba datang mood nak menulis tu . Iyalah , Stella is one of my stalker kat blog . Itu yang sengaja datang nak menulis tu . huhu ^_^

Hey , tapi itu tetap bukan motif utama saya datang menulis . Antara sebabnya is saya just need to write something . It's been a while since I wrote anything here . Rasanya blog saya ni pun dah berdebu , bersawang , berhabuk , semuanyalah . haha *okay, merepek jap*
Anyway , teruskan membaca . Sebab ceritera saya hendak bermula :D

Siapa pernah dengar tentang Sekolah Sri Bangsar ? Peminat Kak Ain Maisarah pasti tahu tentang sekolah ni bukan ?
Sekolah Sri Bangsar ni sebenarnya sekolah alam maya yang ditubuhkan oleh Kak Ain . Saya juga merupakan antara pelajar di sekolah alam maya ni dan boleh dikatakan antara pelajar yang kuat online . Sekolah ni merupakan tempat untuk kita berinteraksi dengan pembaca - pembaca novel Kak Ain dari seluruh Malaysia .


Di sekolah online ni , saya dapat berkenalan dengan ramai orang . Antaranya ialah Stella , Mimi , Junior Labi Ipin (Iz) , Eiz , Sahirah , Farihah dan ramai lagi yang lain . Tapi , baru - baru ni SSB tak dapat dicari a.k.a tak boleh bukak langsung .
Kalau sebelum ni , at least dapat bukak home page dia . Tapi ni Google langsung tak dapat detect SSB . Jadi , saya agak frust .

Kenapa nak frust kan ? Saya frust sebab tak dapat nak contact a.k.a merepekings dengan kawan - kawan saya especially Stella kat SSB >_<
Hurwm ~ Harap SSB 'pulih' dengan kadar segera ..
Rasa macam pelik kalau sehari tak bukak SSB . Dah kalau tiap - tiap hari bukak , mesti nak bukak selalu kan ?
Haha . Owh well , just hope SSB 'pulih' supaya saya dapat kembali berinteraksi dengan kawan - kawan saya :)

Saya rasa cukup la sampai di sini celoteh saya . Kalau buat panjang - panjang pun bukan ada nak baca . Kalau celoteh lebih - lebih nanti banyak merepek je . Haha . Okay then . Sudah cukup sudah , Cukup sampai di sini saja entry dari saya . Assalamualaikum dan semalam malam semuanya ...

Jaga mata , jaga hati dan jaga Iman :)

p/s : Good luck to SMKTK students for exam tomorrow especially my friends :)

Saturday, October 6, 2012

Selamat Tinggal Kenangan :')

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera . Hope readers fine and sejahtera . Entry saya kali ni membawa sebuah cerita . Segalanya tentang Luahan Rasa Dengan Kata :')
Sudi - sudilah baca . Kalau tak sudi , saya tak memaksa .




So , readers saya apa khabar ? Sihatkah ? Lama saya menghilang . Sampai blog ni bersawang . Eh , kejap . Rasa macam baru sebulan saya menghilang kan ? Kira tak lama la . Well , hari ni nak update sikit . More to meluahkan perasaan actually . Kalau tak nak baca , tak payah baca okay . Saya bukan orang yang suka memaksa . Saya sedar , siapalah saya ni . Blog pown bukan cantik . Lagi la takde orang yang nak baca kan ? Anyway , keep on scrolling untuk sesiapa yang nak baca okay ^_^

As para pembaca tahu (bagi yang pernah baca entry saya pada 3.8.2012) je , pintu hati saya telah diketuk oleh seseorang . Namun , kini semuanya berubah . Iya , saya akui . Saya memang rapat dengan dia . Tapi itu dulu . Sekarang ni , kalau boleh saya tak nak pandang muka dia LANGSUNG ! Reason ? Biarlah rahsia . I just can't accept him anymore !

Kalau boleh , saya tak nak jumpa dia langsung dah kat sekolah . Tapi lately makin kerap pula berjumpa dengan dia . *sigh*
Apalah nasib diriku ini >_<



Hurwm ~ Sedih memikirkan apa yang terjadi . Saya memang sukakan dia . Tapi after the confession , saya cuma anggap dia sebagai kawan . Mengapa ini pula yang terjadi ? Betul ke saya anggap sebagai kawan ? *berfikir sejenak*
Itu sebab saya betul - betul sakit dengan apa yang dia buat . Saya tahu saya salah sebab apa yang saya buat kat dia . Tapi saya dah minta maaf . Hurwm ~
Apa-apa je la kawan . Yang pasti , harap lepas ni tak perlu interact dengan dia dah . Tak nak sakit hati je . Cukuplah kalau bertemu sekadar berbalas senyuman je . Kalau tak nak senyum , terpulang pada dia la .
Akhir kata dari saya :

Dalam Hati Ada Taman,
Dalam Taman Ada Rindu.
Dalam Rindu Ada Sepi,
Dalam Sepi Ada Tangis.
Dalam Tangis Ada Kenangan,
Dalam Kenangan Kau Ku Tinggalkan.
SELAMAT TINGGAL KENANGAN :')

Berakhir sudah entry saya pada kali ini . Saya tahu pendek je entry ni . Tapi apakan daya . Mata saya dah mengantuk . Maka dengan ini , saya ingin mengundur diri . Dengarkanlah lagu didekasikan khas dari saya buat para pembaca . Assalamualaikum dan Selamat Malam :)

Sudah cukup sudah ,
Cukup sampai di sini saja .
Jaga mata , jaga hati dan jaga iman :')

*Sudah Cukup Sudah-Nirwana band*

*Kosong-Najwa Latif*