Friday, August 26, 2011

Majlis Seharum Budi Sewangi Memori : )


Farewell Tuan Haji Abdul Razak b Ibrahim

Assalamualaikum dan Salam Satu Blogger ...
hye sekali lagi .. ni la entry yang nombor 2 saya cakap petang tadi ..
huhu ^^ entry ni khas sempena Majlis Seharum Budi Sewangi Memori ....
eh , ni majlis pasal apa erk ? hoho , ni majlis khas sempena Persaraan Pengetua kami iaitu Tuan Haji Abdul Razak bin Ibrahim .. Kami warga SMKTK akan merindui pengetua kerana pengetua seorang yang sangat baik dan penuh dengan sifat kebapaan ~


Ni la Pengetua Kami
TUAN HAJI ABDUL RAZAK BIN IBRAHIM ..

hurwm , Semoga Segala Budi Tuan Haji akan dikenang buat selamanya ..
bak kata Puan Sarimah , kalau kami nampak pagar yang Tuan Haji buat , pasti akan ingat kat Tuan Haji ...
Terima Kasih , Selamat Bersara dan Selamat Hari Raya Tuan Haji dari seantero Warga Taman Kosas ..

hurwm , korg enjoy la gambar - gambar kat bawah ni .. saya dah tak tahu nak tulis apa ..
terlampau sebak dengan persaraan pengetua ni .. heheh ^^

Bacaan doa ~

Pengacara Majlis : Puan Faridah

Ucapan Ketua Pengawas : Shah
Pengacara Majlis : Puan Rozana

kumpulan Nasyid sekolah ..

persembahan mendeklamasikan sajak oleh kakak form 5 ~

ex student kosas ~
kawan saya yg jd camerawoman ntok majlis ni since saya busy dengan pengawas ~
my adek : mentee lagi sorg ..

my BFF : dayah ( yai ) dan ainor ( edy )

majlis penyerahan hadiah persaraan ...

hadiah dari guru pentadbir ~

hadiah dari PIBG taman kosas ..


kenderaan yang membawa Tuan Haji keluar ~
perbarisan pengawas dan unit beruniform ~

lambaian tuan haji ~
Jom lambai ramai - ramai ~

with my best friend forever
Edy , Cha and Yai ~

ketua pengawas : shah
sebelah dia : Iqbal

petugas koop hari khamis : riena , sha n liana ~

with my mentor : Cik Haizan <3

LOL , takde keje kan ? haha ^^
duit raya pertama tahun ni ..

hurwm , okay laaa kawan - kawan ... setakat ni untuk entry Seharum Budi Sewangi Memori ...
nanti , tunggu entry untuk raya plak erk .. kalau saya rajin laaa ... heheh ^^
okay , bye ... selamat malam ..
Assalamualaikum dan Salam Satu Blogger ...
Selamat Hari Raya juga saya ucapkan since ni last update blog ni sebab nak balik kampung dah ...

Berhati - hati di jalan raya time balik kampung nanti yerk :D


Anniversary ~



Assalamualaikum dan Salam Satu Blogger xD
hehe , hari ni saya nak wat dua entry , satu time petang dan satu time malam .. kawan - kawan apa khabar ? sehat , raya nak dekat dah ny .. hope semua persiapan untuk raya ni korg dah siapakan laa ... :)
hehe , mesti korg pelik kan , tibe - tibe cakap pasal anniversary ?
ni bukanlah anniversary saya tp anniversary mak ayah saya .. 
hari ni , Jumaat , 26 Ogos 2011 ialah ulangtahun perkahwinan mak ayah saya .. 16 tahun dah mereka kahwin .. tp mereka tetap bahagia .. :)
hurwm , mereka kahwin pada tahun 1995 ...

hurwm , jadi sempena anniversary mereka ni , saya juz nk wish mereka happy selalu .. saya dan adik - adik sayangkan papa dan mama ..
for always and forever ..
sorry takde hadiah , duit pokai laa .. xD
hehe , okay laa ... tunggu entry untuk malam nanti pula yerk ..
byee ....

Assalamualaikum dan Selamat Berbuka ~

Thursday, August 25, 2011

MERDEKA ~


Assalamualaikum dan Salam Satu Blogger ^_^

Hehe , Mesti korg pelik kan dengan title blog saya ?
huhu , tibe - tibe plak nak cerita pasal merdeka erk ?
hahaha , takde laaa .. memang la tanggal 31/8/2011 nak dekat , tp saya bukan nak cakap pasal merdeka tu ~
tp , saya nak cakap pasal KEBEBASAN ... 
Kebebasan daripada TRIAL PMR ...
hahahah ^^
at last , hari ini , 25.8.2011 , khamis , dengan rasminya peperiksaan percubaan PMR bagi tahun 2011 di negeri Selangor telah berakhir ..
woohooo , happy sangat - sangat ,,, at least dapat la enjoy sikit untuk Hari Raya ni ...
raya pown nak dekat dah kan ... kena la enjoy a bit ..
tp takde la enjoy gile - gile nyer .. = =
kena la pandai - pandai adjust timing ...
yelaaa , bulan Oktober nanti dah PMR ...
=( takotnyer ~
hurwm .... dah alang - alang buat entry ni ,,
saya nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI laa dekat semua umat Islam di muka bumi ni ...
Andai Kata saya ada tersalah tutur kata , ku susun 10 jari ku ini , dengan harapan agar korg maafkanlah salah dan silap diriku ini ..
yelaa en , NOBODY IS PERFECT ...
hehhe .... ^^
hurwm , rasanyer sampai sini dululah yerk ...
have to start packing ...
to my pengetua : Selamat Bersara dan Selamat Hari Raya Aidilfitri (^_^)

Assalamualaikum dan Selamat Malam ....


hehehehe , my new phone ..
thank you papa for this new phone ...
I Love You <3

Tuesday, August 23, 2011

Sakit Jiwa

Assalamualaikum semua (^_^)


hehe , lama sangat erk saya tak update blog ini ..
kesian dia , lama ditinggalkan ..
hoho ^^
takpe - takpe , malam ni saya perlu sangat - sangat untuk update blog ni ..
kenapa perlu ? hurwm , mungkin sebab jiwa saya terlalu berkecamuk kowt hari ni.. haishh , mesti rakan - rakan nak tahu kenapa kan ?
okay , meh saya citer kat rakan - rakan semua ..
ceeewahh , saya cakap macam ramai sangat jer readers saya kan ..
hahha , takpe laaa ...
sungguh tak ramai readers pown tak apa laaa ..
janji saya dapat release "TENSYION" jiwa saya ni ...
okay ... let's begin the story ~


Pada suatu hari selasa bertarikh 22 ogos 2011 (harini la tuh)
hehhe , merupakan hari yang ke empat TRIAL PMR ...
jadi , subjek pada harini ialah Pendidikan Agama Islam , Pendidikan Seni Visual 1 dan Geografi ...
pada pagi hari ni , saya dah agak dah yang kerusi meja kelas saya akan kena curi punya , jadi tak kesah sangat laaa ...
tp , malang tak berbau ..
saya dah round satu sekolah cari meja tp saya dapat cari meja je ..
kerusi tak jumpa .. Tensyion sungguh ..
cari punya cari smpai exam agama dah start 10 minit pown masih tak jumpa kerusi .. jadi , oleh sebab takut tak cukup masa untuk jawab exam , saya pown masuk la balik kelas dengan kawan saya ..
korg nak tau tak , saya n kawan saya terpaksa menyangkung time jawab exam agama uh .. Ya - Allah , saya tahan je perasaan nak menangis time tu ~
dah la guru masa pertama mak angkat saya sendiri pula tu ~
haiZzZ , sabar je laa ..
tengah menjawab tu , mak angkat saya pown dengan baik hatinya sebab tak sanggup tengok students dia jawab exam menyangkung , pergi la cari 3 buah kerusi .. satu untuk saya , kawan saya n untuk mak angkat saya sendiri ...
kiranya kerusi untuk cikgu laaa ...
betapa terharunya saya .... ^_^
tapi , oleh sebab terlalu TENSYION , segala apa yang saya baca untuk agama semuanya hilang ... saya jadi blank time tu ~
Allah SWT sahaja yang tahu perasaan saya time tu ~
dah laa time exam uh ada pula yang wat bunyi ketawa macam "PUNTIANAK"
grrrr =__= 
geram sangat , makin bertambahlah SAKIT JIWA saya tu ~
lagi satu yang saya tak faham , saya n kawan saya round dekat satu sekolah tak dapat cari kerusi , tp mak angkat saya cari kerusi kejap jer dah boleh jumpa ... tak paham betol dengan perangai budak - budak sekolah saya ni ~
jadi , lepas exam agama habis , kitorang pergi la rehat ...
oleh sebab puasa , saya pown pergi la tempat favourite saya kat kawasan skola saya ni ...
sambil lepak kat situ lepas tensyion , saya tunggu mak angkat saya sekali ..
nak jumpa dia sebab nak release tekanan perasaan ni ...
bila dah jumpa dia , saya pown dengar la nasihat dia n segala bagai lagi ..
tenang juga la perasaan ni ..
pastu loceng pown berbunyi menandakan rehat dah habis . since saya takot blank time geografi , saya pown pergi la jumpa dia coz nak salam dia (minta berkat) hehe ... pastu time salam uh , dia pegang tangan saya dek kerana tangan saya sejuk .. pastu dia ckp : aiih , kenapa tangan sha sejuk sangat ni .. sha sehat tak ? okay ? demam ke ? .. hehehe , caring sungguh ^^
pastu cakap la sikit dengan dia yang saya tak berapa nak sehat ..
pastu dia tanya la lagi macam - macam soalan ....
and of coz dia cakap : time trial ni jaga kesihatan , jangan nak demam - demam .. nak demam tunggu habis trial .. hehe ^^
Alhamdulillah , segala nasihat mak angkat saya di guna pakai dan dapat tenangkan perasaan saya time jawab exam geografi ..
exam seni tak apa , tak penting sangat ...
tp , geografi yang penting .. 
Alhamdulillah , geografi saya dapat jawab ..
agama je la yang buat saya naik gila sikit pagi ni ...
takpe , saya perlu jadikan kejadian ni satu pengajaran agar tak berlaku lagi ..


hurwm , jadi macam mana ? rakan - rakan paham kan kenapa saya sakit jiwa hari ni ? heheh ^^^^
takde la sakit sangat erk ? tp bagi saya benda ni sakit sangat ..
jadi , saya kena la prepare elok - elok ..
esok math plak tu , lagi la kena prepare ...
2 hari je lagi , pastu saya pown boley la merdeka dari trial ~


hurwm , okay la rakan - rakan ...
setakat ni je la update blog saya ...
bye ~
Assalamualaikum .... jawab jangan tak jawab .. ^_^




btw , enjoy video ni ..
video yang telah menenangkan jiwa saya ~

Saturday, August 6, 2011

Love Note .

Assalamualaikum , Salam Sejahtera dan Salam Satu Blogger .

hai semua . apa khabar ? sihat ?
hehe , tiba - tiba rasa rajin lak nak update blog hari ni .
nak tahu pasal apa ? well , baca la title entry tuh ..
it's about a love note from someone .. (^_^)
well , let me type it for all of you to read it ..


 " When I see your face , You'll see mine . When I smile at you , you'll smile at me . When you are sad , I'm sad too . When you are happy , I felt it too . But , sometimes you make me crazy because when I look at your face , you didn't look at me back . Your GORGEOUS EYES and your LOVELY SMILE . I just like and LOVE it too much . But , I didn't get a chance . I'm not sure whether you are in a rush or just not in the mood or anything else . But , what else can I say or do . Okay , now your final exam is getting near . You are also getting busy , rushing here and there and always in a hurry . I can see that , I hope you won't forget your health eventhough you are busy studying . Okay , I wrote your name in art style and I want you to have it . Perharps , it's nothing to you , but it means everything to me . Only God knows how i feel . I doesn't matter if you want to have it or not . It's your choice . I give you this thing because this is my last year here . Ask you bestie and my lovely little sister , they knows everything about this . I wish you the best of luck for your trial and your final exam . "


oooo , how sweet kan ?
bagi saya sweet ..
kalau korg rasa note ni sweet ,
komen la yerk .
hehe , sampai disini dulu update buat kali ni .
till the next time .
Assalamualaikum , Salam Sejahtera dan Selamat Malam Semua .. =) <3

Friday, August 5, 2011

Sejarah .

Assalamualaikum , Salam Sejahtera dan Salam Satu Blogger ..

Kawan - kawan blog saya apa khabar ?
semua sihat ke ? 
hari ini , mood saya tak baik sangat la !
rasa nak menangis ..
teruk sangat laa ..
apa yang kawan - kawan rasa pasal sejarah ?
senang tak ?
well , that is what I want to talk about today ..
actually , hari ini ada pre - trial sejarah .
macam biasa la , mesti la study .
tapi , masalahnya tak boleh nak masuk apa yang di baca itu .
especially tajuk form 2 .
kepada calon - calon PMR yang sudi baca blog saya ini , kalian semua suka tak tajuk sejarah form 2 ?
kalau suka , tolong la bagi tips pada saya untuk study subjek sejarah form 2 boleh ?
kalau sudi , komen la yerk ..
lepas jawab paper sejarah tadi , saya tak check la .
tapi , sekejap tadi , kawan saya hantar mesej dan beritahu dia ada jawapan untuk paper tadi .
saya pun check la , lepas check , saya dapati saya hanya betul 34/55 soalan . 5 soalan tak sure jawapan .
Ya Allah , kenapa teruk sangat .
sakit kepala saya memikirkannya .
kalian tolong la saya yerk .
nampaknya , sampai disini sahaja la post saya kali ini .
*takadamood*


LOL ? 
tiba - tiba merdeka erk ?
p/s : hope cepat la merdeka dari peperiksaan PMR .
meskipun tetap akan berjumpa dengan subjek sejarah untuk sekian lamanya lagi *sebab nak amek law*
tapi tak apa , asal kan habis la sejarah buat seketika lepas merdeka dari PMR .
moga saya pass sejarah .
Amiin ..

Selamat Malam Semua .. Tidur awal yerk , esok jangan lupa nak sahur dan berpuasa pula . Niat pun jangan lupa baca .. 
Assalamualaikum .. Salam Bulan Ramadhan . =)
*janganlupajawabsalam*