Tuesday, August 23, 2011

Sakit Jiwa

Assalamualaikum semua (^_^)


hehe , lama sangat erk saya tak update blog ini ..
kesian dia , lama ditinggalkan ..
hoho ^^
takpe - takpe , malam ni saya perlu sangat - sangat untuk update blog ni ..
kenapa perlu ? hurwm , mungkin sebab jiwa saya terlalu berkecamuk kowt hari ni.. haishh , mesti rakan - rakan nak tahu kenapa kan ?
okay , meh saya citer kat rakan - rakan semua ..
ceeewahh , saya cakap macam ramai sangat jer readers saya kan ..
hahha , takpe laaa ...
sungguh tak ramai readers pown tak apa laaa ..
janji saya dapat release "TENSYION" jiwa saya ni ...
okay ... let's begin the story ~


Pada suatu hari selasa bertarikh 22 ogos 2011 (harini la tuh)
hehhe , merupakan hari yang ke empat TRIAL PMR ...
jadi , subjek pada harini ialah Pendidikan Agama Islam , Pendidikan Seni Visual 1 dan Geografi ...
pada pagi hari ni , saya dah agak dah yang kerusi meja kelas saya akan kena curi punya , jadi tak kesah sangat laaa ...
tp , malang tak berbau ..
saya dah round satu sekolah cari meja tp saya dapat cari meja je ..
kerusi tak jumpa .. Tensyion sungguh ..
cari punya cari smpai exam agama dah start 10 minit pown masih tak jumpa kerusi .. jadi , oleh sebab takut tak cukup masa untuk jawab exam , saya pown masuk la balik kelas dengan kawan saya ..
korg nak tau tak , saya n kawan saya terpaksa menyangkung time jawab exam agama uh .. Ya - Allah , saya tahan je perasaan nak menangis time tu ~
dah la guru masa pertama mak angkat saya sendiri pula tu ~
haiZzZ , sabar je laa ..
tengah menjawab tu , mak angkat saya pown dengan baik hatinya sebab tak sanggup tengok students dia jawab exam menyangkung , pergi la cari 3 buah kerusi .. satu untuk saya , kawan saya n untuk mak angkat saya sendiri ...
kiranya kerusi untuk cikgu laaa ...
betapa terharunya saya .... ^_^
tapi , oleh sebab terlalu TENSYION , segala apa yang saya baca untuk agama semuanya hilang ... saya jadi blank time tu ~
Allah SWT sahaja yang tahu perasaan saya time tu ~
dah laa time exam uh ada pula yang wat bunyi ketawa macam "PUNTIANAK"
grrrr =__= 
geram sangat , makin bertambahlah SAKIT JIWA saya tu ~
lagi satu yang saya tak faham , saya n kawan saya round dekat satu sekolah tak dapat cari kerusi , tp mak angkat saya cari kerusi kejap jer dah boleh jumpa ... tak paham betol dengan perangai budak - budak sekolah saya ni ~
jadi , lepas exam agama habis , kitorang pergi la rehat ...
oleh sebab puasa , saya pown pergi la tempat favourite saya kat kawasan skola saya ni ...
sambil lepak kat situ lepas tensyion , saya tunggu mak angkat saya sekali ..
nak jumpa dia sebab nak release tekanan perasaan ni ...
bila dah jumpa dia , saya pown dengar la nasihat dia n segala bagai lagi ..
tenang juga la perasaan ni ..
pastu loceng pown berbunyi menandakan rehat dah habis . since saya takot blank time geografi , saya pown pergi la jumpa dia coz nak salam dia (minta berkat) hehe ... pastu time salam uh , dia pegang tangan saya dek kerana tangan saya sejuk .. pastu dia ckp : aiih , kenapa tangan sha sejuk sangat ni .. sha sehat tak ? okay ? demam ke ? .. hehehe , caring sungguh ^^
pastu cakap la sikit dengan dia yang saya tak berapa nak sehat ..
pastu dia tanya la lagi macam - macam soalan ....
and of coz dia cakap : time trial ni jaga kesihatan , jangan nak demam - demam .. nak demam tunggu habis trial .. hehe ^^
Alhamdulillah , segala nasihat mak angkat saya di guna pakai dan dapat tenangkan perasaan saya time jawab exam geografi ..
exam seni tak apa , tak penting sangat ...
tp , geografi yang penting .. 
Alhamdulillah , geografi saya dapat jawab ..
agama je la yang buat saya naik gila sikit pagi ni ...
takpe , saya perlu jadikan kejadian ni satu pengajaran agar tak berlaku lagi ..


hurwm , jadi macam mana ? rakan - rakan paham kan kenapa saya sakit jiwa hari ni ? heheh ^^^^
takde la sakit sangat erk ? tp bagi saya benda ni sakit sangat ..
jadi , saya kena la prepare elok - elok ..
esok math plak tu , lagi la kena prepare ...
2 hari je lagi , pastu saya pown boley la merdeka dari trial ~


hurwm , okay la rakan - rakan ...
setakat ni je la update blog saya ...
bye ~
Assalamualaikum .... jawab jangan tak jawab .. ^_^




btw , enjoy video ni ..
video yang telah menenangkan jiwa saya ~

2 comments:

  1. kesian awak :o sabar sajalah . maybe ini ujian untuk bulan puasa ni . and lagu fiction tu saya dalam proses nak cari sheet nya XDD hehe

    ReplyDelete
  2. hehe , tau xpe ..
    sabar je ..
    hehe ... saya suka lagu ny ..

    ReplyDelete