Friday, December 23, 2011

The Best Day for 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pembaca blog saya kesemuanya .
Hari ini , Insan Biasa mampu tidur dengan terlebih lenanya . Luahan Rasa Dengan Kata hari ini menunjukkan rasa syukur ke hadrat Illahi atas kejayaan yang di beri .




Semalam , hari saya dimulakan dengan perangai gila saya =.='
Saya tidak tidur gara - gara bangun lambat pada hari Rabu . Kalau tidur , takut terlajak pula . Jadi , saya ambil keputusan untuk tidak tidur . Online dari hari Rabu sampailah hari keputusan iaitu hari Khamis . Kemudian , pada pukul 9.15 pagi saya mula bersiap untuk ke sekolah . Debaran di hati kian terasa . Apa result saya , saya sudah pasrah dan terima sahaja .


Budak - budak perempuan kelas saya telah sepakat untuk pakai Baju Kurung masa ambil result . Termasuklah saya . Jadi , saya pun pakai baju kurung semasa ambil result . Tidak sangka , rupanya bukan kelas saya je pakai baju kurung . Ada juga pelajar dari kelas lain yang pakai baju kurung . Saya bersiap pukul 9.15 pagi tapi nak pergi ambil result lambat lagi . Kelas saya sudah sepakat nak ambil sama - sama . Biar sama - sama happy dan sama - sama sedih kalau ada yang tidak berjaya dapat straight A .


Saya sampai di sekolah tepat - tepat pukul 11 pagi . Saya berkumpul dahulu dengan kawan - kawan sekelas di tempat letak basikal . Pada pukul 11 , result kami belum pun keluar . Cikgu - cikgu sedang mengasingkan slip keputusan mengikut kelas masing - masing . Hampir pukul 12 baru kami dapat slip keputusan masing - masing . Sambil menunggu waktu mengambil result , kami bergambar dahulu . Gambar buat kali yang terakhir beramai - ramai walaupun tidak semua masuk dalam gambar tersebut .


 With my Adik (mentee) : Raudatul Amaliyah bt Rumsi .
 My fellow Classmates :)
 My Friends .
 With my BFF : Yai :)
Edy je tak ada =.=


Lepas kami ambil gambar ni , cikgu - cikgu panggil kata dah boleh ambil result . Apalagi , saya dan Yai bergerak ke arah kantin sambil berpegangan tangan . Seriously , kalau Edy ada , mesti terasa lebih lengkap :|
Jadi , di kantin kami nampak semua pelajar sedang beratur mengikut kelas masing - masing untuk ambil slip keputusan mereka . Ya Allah , masa itu Allah sahaja yang tahu betapa gundahnya hati saya . Nervous yang amat !


Kami beratur di barisan kelas kami . Saya cuba tenangkan perasaan saya dengan ambil gambar . Iyalah , saya kan camerawoman sekolah . HAHA ^^
Akhirnya , tiba giliran saya untuk ambil slip saya sendiri . Dup dap .. Dup dap .. Nervous sangat . Walaupun saya tahu Cikgu Ogostila kata tak perlu risau sebab ramai yang dapat straight A tapi perasaan nervous tu tak dapat dibuang jauh - jauh .


Melihat wajah Puan Rahimah tersenyum lebar , membuat saya yakin bahawa saya dapat 8A . Ternyata dugaan saya benar . Alhamdulillah , syukur . Lepas ambil result saya terus ke belakang sebab nak telefon mama dan papa untuk memberitahu keputusan saya . Masa telefon mama , saya buat suara biasa sahaja dan buat - buat seperti tidak dapat keputusan yang bagus . Tapi lepas tu , saya bagitahu saya dapat 8A . Gembira yang amat mama masa itu . Sekejap sahaja berita itu sudah tersebar kepada kaum kerabat saya yang lain .


Kemudian , saya bergerak ke depan pula . Jumpa kawan - kawan dan kami decide pergi Restoran Bismillah untuk minum - minum . Seolah meraikan keputusan kami . Tambahan pula , kelas saya yang terdiri daripada 25 orang telah mendapat keputusan straight A kecuali 4 orang sahaja . Kelas KRK batch 2009 juga telah mencatat record paling 'GEMPAK' kerana 45 daripada 63 orang telah mendapat keputusan 8A . Bukan itu sahaja , berita juga melaporkan seramai 34 271 calon mendapat straight A dari seluruh Malaysia .


Budak - budak 96 memang terhebat :D
So , lepas dapat result kami lepak di Restoran Bismillah sambil minum - minum dah ambil gambar . So , enjoy gambar - gambar yang ada . Sekian sahaja dari Insan Biasa :)


Masa beratur ambil slip keputusan ^_^










Masa lepak di Restoran Bismillah .









Assalamualaikum dan Salam Sejahtera .
Hari yang penuh suka telah berakhir .
Berjaya sekarang tidak bermaksud berjaya selamanya .
Bermakna kita perlu berusaha lagi , untuk masa depan pula .

2 comments: